Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Soğan Yahnisi

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Soğan Yahnisi

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Soğan Yahnisi
Et Yemekleri

Malzemeler
• 750 gr. kıska (küçük kuru soğan),
• 600 gr. kuşbaşılık et,
• 200 gr. nohut,
• 1 adet domates,
• 2 adet yeşilbiber,
• 2 yemek kaşığı sade yağ, Tuz, karabiber, limonsuyu,
• 1 yemek kaşığı salça,
• 3 bardak su,
• Az miktarda nar pekmezi.

Tarif

Bir tencerede yağ ve kuşbaşı etler kavrulur ve salçası konulur.
Iki dakika karıştırılır suyu ilave edilir.

Et pişmeye yakın soyulmuş soğanlar bütün olarak atılır. Yeşil biber halka şeklinde doğranır ve yemeğe ilave edilir. Soğanlar piştikten sonra haşlanmış nohut atılır. Domatesin kabuğu soyulur, fındık şeklinde doğranır ve pişmekte olan yemeğin üzerine ilave edilir.

Tuz, karabiber, az miktarda nar pekmezi, limon suyu da konduktan sonra 5 dakika daha kaynatılır. (Suyu azalmış ise üzerine sıcak su ilave edilir.) Yemek servise hazırdır.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön