Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Rosto ve Patates Püresi

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Rosto ve Patates Püresi

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Rosto ve Patates Püresi
Et Yemekleri

Malzemeler
• 750 gr Dana Nuar
• 1 adet Soğan
• 1 adet Havuç
• 1 demet Maydanoz sapı
• 1 çorba kaşığı Salça
• 1 çorba kaşığı Un
• Yarım çay bardağı Sıvıyağ
• 2 çorba kaşığı tereyağ
• 6 su bardağı Et Suyu
• 4 adet haşlanmış Patates
• 1 çorba kaşığı Tereyağ
• 1 su bardağı sıcak Süt
• Tuz ve Karabiber

Tarif

Etleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Tencerede yağı kızdırdıktan sonra etleri kızartın. Etleri kızardıktan sonra doğranmamış bir baş soğanı ve bütün halindeki havucu ekleyin. Tencereye, salçayı, tereyağını, et suyu tableti, tuzu, karabiberi, sıcak suyu, maydanoz saplarını ve unu ilave edip kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Etler piştikten sonra dilimleyerek servis yapın. Patates püresi için patatesleri haşlayın. Genişçe bir kapta haşlanmış patateslerle, tuzu,karabiberi, tereyağını ve ılık sütü yavaş yavaş karıştırın. Ocakta kısık ateşte patatesleri ezerek püre haline getirin. Rostonun yanında patates püresini servis yapın.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön