1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Patates Oturtması

Gönderilme zamanı: 23 Oca 2007, 01:12
gönderen GökkUşAgI
Patates Oturtması
Et Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg sarı patates
• 250 gr kıyma
• 2 orta boy soğan
• 3 orta boy domates
• 2-3 adet çarliston biberi
• 3 kaşık yağ
• Tuz-karabiber

Tarif

1. Patateslerin kabuklarını ayıklayıp yıkayın. Yarım parmak eninde yuvarlak parçalar halinde doğrayın. Hafif yağlanmış bir tepsiye gerekiyorsa, iki kat olmak üzere yerleştirin.

2. Doğranmış soğanları yağda kavurun. Kıymayı ekleyin, suyunu çekince kabukları soyulmuş ve doğranmış 2 adet domates, tuz ve biber koyup biraz daha pişirin ve patateslerin üzerine yayın. Biberlerin ve kalan domatesin çekirdeklerini çıkarıp irice doğrayın. Kıymanın üzerine serpiştirin. Yeterince su ve tuz ekleyip pişirin.