Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Kuzu tandır

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Kuzu tandır

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Kuzu tandır
Et Yemekleri

Malzemeler
• 1/2 Limon
• Tuz, Karabiber, Kekik
• 2 orta boy soğan (250 gr.)
• 1,5 kg. kemikli kuzu eti (tek parça halinde)
• 1 çorba kaşığı salça
•1 çorba kaşığı yoğurt

Tarif

Ön hazırlık olarak soğanı rendeleyin. Rendelenmiş soğanı tuz, karabiber, kekik ile birlikte etin içine ve dışına sürün. Eti buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin. Fırınınızı 220 dereceye getirip ısıtın.

Dinlenmiş eti buzdolabından çıkarın. Genişçe bir tencereye yaklaşık 1 su bardağı su koyun. Eti tencereye koyun ve tencerenin kapağını sıkı sıkıya kapatın. Tencereyi harlı ateşe koyup suyu bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, eti yaklaşık 20 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın. Eti tencereden çıkartıp, alın. Salça ile yoğurdu küçük bir kapta karıştırın. Etin üzerine fırça ile sürün. Eti bir fırın tepsisine yerleştirin.

Tepsiyi önceden 220 dereceye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, eriyen yağları bir kaşıkla pişirim sırasında birkaç kez etin üzerinde gezdirerek, yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırın ısısını bu sürenin sonunda 180 dereceye düşürüp, eti yaklaşık 40 dakika daha yine her 20 dakikada bir kez pişme suyunu bir kaşıkla etin üzerinde gezdirerek, pişirin. Et pişince fırını kapatıp, eti 10 dakika dinlendirin.

Sıcak olarak servis yapın.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön