Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Kuzu Şiş

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Kuzu Şiş

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Kuzu Şiş
Et Yemekleri

Malzemeler
• 600 gr kuzu kuşbaşı
• 150 ml (3/5 su bardağı) ayçiçek yağı
• 100 gr (1 orta boy) soğan (çok ince doğranmış)
• 1 kurutulmuş defne yaprağı (ufalanmış)
• 1 çay k. kekik
• 15 ml (1 çorba k.) ayçiçek yağı (ızgarayı yağlamak için)
• 1/2 taze çekilmiş karabiber

Tarif

Bir kabın içinde kuşbaşı kuzu etini, soğanı , ayçiçek yağını, defne yaprağı ve kekiği karıştırın. Etleri bu marinatta 24 saat, arasıra karıştırarak, dinlenmeye bırakın.

Bu sürenin sonunda ızgaraya yakın. Izgara telini 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlatın. Etleri şişe dizin, her iki yanını tuzlayıp biberledikten sonra ızgaranın üzerine koyun, bir defa çevirerek her iki yanını da yaklaşık 7-8 `er dakika etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadar pişirin. Pişerken üzerlerine arasıra fırça ile ayçiçek yağı sürün.

Önceden ısıtılmış tabaklarda yanında ızgarada ayrıca pişirilmiş domates ve biberle, sıcak olarak servis yapın. Domatesin etten ayrı olarak ızgara edilmesi, etin sertleşmemesi açısından önerilir.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön