Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Kuzu Pirzola Pane

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Kuzu Pirzola Pane

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Kuzu Pirzola Pane
Et Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg kuzu pirzolası (herbiri yaklaşık 100 g`lık 10 adet; ayıklanmış)
• 1/2 çay k. tuz, taze çekilmiş karabiber
• 250 ml (1 su bardağı) ayçiçek yağı
• 120 g (1 su bardağı) un
• 3 yumurta (1 çorba k. ayçiçek yağı ve 1 çorba k. su katılarak çırpılmış)
• 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu

METRDOTEL YA?I IÇIN: ·

• 45 g (3 çorba k.) margarin
• 1/4 limonun suyu
• 1/4 çay k. kıyılmış maydanoz
• 1/4 çay k. tuz, beyazbiber

Tarif

Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafıfçe bastırarak inceltin. Fazla yağlarını kesip, atın. Tuz ve biberi serpin. Yumurta-yağ-su karışımını hazırlayın. Pirzolaları sırasıyla una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin.

Bir tavada ayçiçek yağım kızdırın. Yağ kızınca kuzu pirzolalarım tavaya koyup, bir kez altüst ederek, 7-8 dakika, her iki yam da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.

Diğer yanda metrdotel yağının bütün malzemesini karıştırın. 2 cm çapında bir rulo haline getirip, yağlı kağıda sarın. Buzdolabında sertleştirin.
Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üstlerine birer parça metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön