Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Kuzu Kral Tacı

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Kuzu Kral Tacı

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Kuzu Kral Tacı
Et Yemekleri

Malzemeler
• 1 Kuzu kafesi
• Tuz, Karabiber, Kekik, Biberiye
• 2 diş sarmısak
• 45 gr. margarin
• 1,5 su bardağı et suyu
• Iç pilav (300 gr. pirinçten hazırlanmış)

Tarif

Kuzu kafeslerin her iki yüzüne tuz, biber, kekik ve biberiyeyi serpin. Kuzu kafesleri iki ucundan yan yana getirerek dikin. Kral tacı biçiminde diklemesine bir fırın tepsisine oturtun. Sarmısak parçalarını ette bıçak ile açtığınız deliklere yerleştirin.

Önce fırınınızı 220 dereceye getirip, ısıtın. Eritilmiş margarini bir fırça ile etin içine ve dışına sürün. Tepsiyi önceden 220 dereceye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, kuzu kral tacını 15 dakika pişirin. Et suyunun yarısını ilave edin. Fırın sıcaklığını 170 - 180 dereceye düşürüp yaklaşık 60 dakika daha pişirin.

Bu sırada iç pilavı hazırlayın. Tepside kalan pişirme suyunu, süzdürerek küçük bir tencereye aktarın. Üzerindeki yağı alıp, atın. Orta ateşte bir taşım kaynatın.

Etin etrafındaki ipleri kesip çıkarın, iç pilavı tacın ortasına doldurun. Sıcak olarak servis yapın.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön