1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Koyun Kol Sarması

Gönderilme zamanı: 23 Oca 2007, 01:00
gönderen GökkUşAgI
Koyun Kol Sarması
Et Yemekleri

Malzemeler
• 750 gr. koyun kol eti (kemiksiz)
• Tuz, karabiber
• 2 büyük boy havuç
• 1 su bardağı sıcak su
• 1 çorba kaşığı salça
•1 çorba kaşığı yoğurt

Tarif

Koyun kolunun, eti zedelemeden kemiğini çıkartıp yayın. Bu yemekte etin her yanının mümkün olduğunca eşit kalınlıkta olması önemlidir. Bunun için, etin kalın olan kısımlarını, etten tamamen kopmayacak biçimde kesin. Açılmış koyun kolunu hafifçe dövün.

Üzerine tuz ve biberi serpin. 10 dakika haşlanmış havuçları etin ortasına koyup sıkı sıkıya rulo halinde sarın. Yanları içine sokup açık yerleri çuvaldızla dikin ve iple sıkı sıkı sarın.

Eti bir tencereye koyun, suyu ilave edip kapağı sıkıca kapatın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Kaynar kaynamaz kısıp yaklaşık 1 saat 30 dakika pişirin.

Fırınınızı 180 dereceye getirip, ısıtın. Bir kapta salçayı yoğurtla karıştırın. Suda pişmiş eti tencereden çıkartın. Etin üzerine salça - yoğurt karılımını bir fırçayla sürüp, fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiyi önceden 180 dereceye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, üstü kızarıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.

Tepsiyi fırından alın. Etin iplerini kesin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.