Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Kestaneli Avcı Kebabı

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Kestaneli Avcı Kebabı

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Kestaneli Avcı Kebabı
Et Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg kuşbaşı kuzu eti
• 500 gr kestane
• 4 patates, 3 havuç
• 2 kahve fincanı konserve bezelye
• 1,5 çorba kaşığı tereyağ
• 2 soğan, 2 domates
• 4 taze soğanın yeşil sapları
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 2 su bardağı sıcak su
• 1 çorba kaşığı limon suyu
• 1 çay kaşığı kekik
• Tuz, karabiber

Tarif

Patatesleri soyup dilimleyin. Havuçları temizleyip küp küp doğrayın. Kestaneleri haşlayıp soyun. Soğanları soyup kıyın. Taze soğan saplarını ince ince doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın.

Tereyağı tencerede eritip kuzu etini ilave edin. Limon suyunu döküp kekik serpin. Et, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin.

Domatesi ekleyip karıştırın. Sos kıvamını alıncaya kadar kavurun. Patates, havuç ve 2 bardak sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Kestane, bezelye ve taze soğanı ilave edin. Tuz ve karabiber serpip 15 dakika daha pişirin, ateşten alın. Kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön