Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Kereviz Beğendi

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Kereviz Beğendi

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Kereviz Beğendi
Et Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg kereviz
• 500 gr kusbasi kuzu ya da dana eti
• 2 adet sogan
• 1 yemek kasigi salça
• 1 su bardagi süt
• 1 su bardagi kasar peyniri
• 2 yemek kasigi un
• 4 çorba kasigi tereyagi
• Tuz ve karabiber

Tarif

Kerevizleri soyup dörde bölerek haslayin. Tencerede erittiginiz tereyagina unu ekleyip birlikte yaklasik 3 dakika kavurun.

Un kavrulunca kerevizleri ezerek içine ilave edip karistirin. Tuzu ve 1 su bardagi sütü karistirmakta oldugunuz kerevizlere azar azar dökerek yedirin.

3 dakika kadar pisirip, karisim koyulasmaya baslayinca içine kasar peyniri rendesini ekleyin ve karistirarak ocaktan alin.

Tencereye yarim çay bardagi sivi yagi koyup ince kiyilmis soganlari ekleyin ve pembelesene kadar kavurun. Içine kusbasi eti ilave edin ve 10 dakika kadar harli ateste kavurup salçayi ekleyin. Etlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar sicak su koyup kaynamaya birakin.

Kaynayinca tuzunu ve karabiberini ekleyin. 15 dakika kadar pismeye birakip atesten indirin. Kereviz begendiyi servis tabagina alin.

Ortasina pisirdiginiz etleri koyup sicak olarak servis yapin.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön