Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Kabak Oturtması

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Kabak Oturtması

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Kabak Oturtması
Et Yemekleri

Malzemeler
• 2 kg. orta boy kabak,
• 500 gr. az yağlı kıyma,
• 1 büyük kuru soğan,
• Tuz, karabiber, kırmızıbiber,
• Domates,
• 2 adet orta boy patates,
• 1 yemek kaşığı Salça,
• 1 bardak su.

Tarif

Kabaklar ortadan enine ikiye bölünür, etlice oyulur ve kızgın yağda kızartılır.

Diğer tarafta kıyma, ufak doğranmış soğan, tuz, karabiberle karıştırılarak bir harç hazırlanır ve bu harç çok az kavrulur. Kızarmış kabakların içi önceden hazırlanmış harçla doldurulur ve tepsiye dizilir.

Doldurulmuş kabakların ağzına birer dilim domates kapatılır. Iki adet orta boy patates ince uzun dilimlenir ve tepsiye dizilen kabakların arasına yerleştirilir. 1 bardak salçalı su dökülür. Orta hararetli fırında 25-30 dakika pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön