Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Hindili Patates Dolması

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Hindili Patates Dolması

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Hindili Patates Dolması
Et Yemekleri

Malzemeler
• 1 tane soğan
• 4 adet orta boy patates
• 250 gr kuşbaşı hindi
• 2 adet sivri biber
• 1 adet domates
• 6-7 adet mantar
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 50 gr kaşar peynir rendesi
• Yeterince tuz, karabiber, pulbiber
• 1 çay kaşığı kekik
• 4 adet limon

Tarif

Patatesleri yıkayıp haşlayın (Dağılmaması için fazla haşlamayın). Diğer tarafta bir tencereye 2 kaşık sıvı yağ koyun.
Isınınca incecik kıyılmış soğanları ekleyin. Soğanlar sararmaya başlayınca limonlu suda bekletilmiş ince doğranmış
mantarları, kuşbaşı hindi etleri, ince doğranmış sivri biberleri ve domatesleri ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Ateşten almadan az önce tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pulbiberi ekleyin. Diğer Tarafta haşlanmış soğumuş patateslerin kabuklarını soyun.(Taze patateslerin kabukları arzu edilirse soyulmadan kullanılır)Tepsiye konan yuvarlak kısımları düzeltin. Patateslerin içlerini hafif şekilde oyun. Hazırlanan içi patateslerle doldurun. Üzerine kaşar peynir rendesini serpiştirin. 250 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön