Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Fırında Dana Budu

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Fırında Dana Budu

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Fırında Dana Budu
Et Yemekleri

Malzemeler
• 1 ya da 1,5 kg. dana budu (dana bonfile veya
kuzu budu da olabilir)
• 1 çorba kaşığı hardal
• 1 baş sarımsak (dişleri küçük boy olanlardan)
• 4 çorba kaşığı sıvı yağ
• Tuz, karabiber


Tarif

Et hardal karabiber ve tuzla ovulur. Sarımsakların kabukları soyulur.

But çeşitli yerlerinden ince ve uzun bir bıçakla delinir ve deliklere sarımsaklar yerleştirilir. Derin bir tencereye sıvı yağ dökülüp ateşe konur. Yağ kızdıktan sora budu sürekli çevirerek 2-3 dakika kadar kızartılır. Böylece etin suyu budun içinde kalır.

Et pembeleştikten sora fırın tepsisine alınıp 250 derecede pişirilir. 10-15 dakika 250 derecede piştikten sonra ısı 150 derece olarak ayarlanır. Etin üstüne su serpilir ve arada sırada tepside biriken suyla ıslatılır.

Gerekirse alüminyum folyosu ile bir süre örtülebilir. But pişince ince dilimlere kesilip servis tabağına, haşlanmış havuç, ıspanak ve patates ile servise hazırlanır.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön