Etli Yaprak Dolması
Gönderilme zamanı: 22 Oca 2007, 21:19
Etli Yaprak Dolması
Et Yemekleri
Malzemeler
• 250 gr salamura veya taze yaprak
• 250 gr koyun kıyması
• 3 orta boy soğan
• 1 kahve fincanı pirinç
• 1/2 demet maydanoz
• 1/2 demet dereotu ( arzu eden nane de koyabilir)
• 1 yemek kaşığı domates ezmesi
• 1 yemek kaşığı yağ
Tarif
Salamura yaprakların tuzunu çıkarmak için birkaç kere yıkayın. Kaynamış suda 3-4 dk haşlayın.
Soğanları ince ince doğrayın. Kıyma, kıyılmış dereotu, maydanoz, domates ezmesi, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber ve 1/2 bardak su katıp hepsini karıştırın.
Büyük yaprakları ortadan ikiye bölün. sap ve orta damarını çıkartın. 1 tatlı kaşığı içten koyup sararak ufak dolmalar yapın. Tencerenin içine bir kat yaprak döşeyin ve üzerine dolmaları yerleştirin. Dolmaların seviyesinde su ve 2 kaşık yağ koyun. Üstünü de artan yapraklarla kapatın. Kapağını kapatıp önce hızlı sonra da kısık ateşte pişirin. Sarmısaklı ya da sade yoğurtla servis yapın.
Et Yemekleri
Malzemeler
• 250 gr salamura veya taze yaprak
• 250 gr koyun kıyması
• 3 orta boy soğan
• 1 kahve fincanı pirinç
• 1/2 demet maydanoz
• 1/2 demet dereotu ( arzu eden nane de koyabilir)
• 1 yemek kaşığı domates ezmesi
• 1 yemek kaşığı yağ
Tarif
Salamura yaprakların tuzunu çıkarmak için birkaç kere yıkayın. Kaynamış suda 3-4 dk haşlayın.
Soğanları ince ince doğrayın. Kıyma, kıyılmış dereotu, maydanoz, domates ezmesi, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber ve 1/2 bardak su katıp hepsini karıştırın.
Büyük yaprakları ortadan ikiye bölün. sap ve orta damarını çıkartın. 1 tatlı kaşığı içten koyup sararak ufak dolmalar yapın. Tencerenin içine bir kat yaprak döşeyin ve üzerine dolmaları yerleştirin. Dolmaların seviyesinde su ve 2 kaşık yağ koyun. Üstünü de artan yapraklarla kapatın. Kapağını kapatıp önce hızlı sonra da kısık ateşte pişirin. Sarmısaklı ya da sade yoğurtla servis yapın.