1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Etli Nohut

Gönderilme zamanı: 22 Oca 2007, 21:15
gönderen GökkUşAgI
Etli Nohut
Et Yemekleri

Malzemeler
• 500 gr kuşbaşı et
• 2 çorba kaşığı margarin
• 2 su bardağı nohut
• 2 adet soğan
• 3 adet domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası
• Tuz


Tarif

Eti bir tencereye koyup, içine kıyılmış soğanı ve margarini ilave edin.

Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun.

Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi (veya 1 kahve fincanı su ile sulandırılmış salçayı) koyup, 1-2 defa daha karıştırarak domatesi öldürün.

5-6 bardak su koyup, akşamdan ıslatılmış veya haşlanmış nohutu yıkayıp ilave edin.

Orta hararetli ateşte, et ve nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Inmesine yakın tuzu atıp, 1-2 taşım daha kaynatın.

Nohutların suyu yüzeylerine inince, servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.