Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Etli Nohut

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Etli Nohut

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Etli Nohut
Et Yemekleri

Malzemeler
• 500 gr kuşbaşı et
• 2 çorba kaşığı margarin
• 2 su bardağı nohut
• 2 adet soğan
• 3 adet domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası
• Tuz


Tarif

Eti bir tencereye koyup, içine kıyılmış soğanı ve margarini ilave edin.

Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun.

Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi (veya 1 kahve fincanı su ile sulandırılmış salçayı) koyup, 1-2 defa daha karıştırarak domatesi öldürün.

5-6 bardak su koyup, akşamdan ıslatılmış veya haşlanmış nohutu yıkayıp ilave edin.

Orta hararetli ateşte, et ve nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Inmesine yakın tuzu atıp, 1-2 taşım daha kaynatın.

Nohutların suyu yüzeylerine inince, servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön