Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Etli Taze Fasülye

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Etli Taze Fasülye

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Etli Taze Fasülye
Et Yemekleri

Malzemeler
• 1 kilo çalı fasulyesi
• 1/2 kilo kusbası et
• 2 adet orta boy domates
• 1,5 yemek kasığı salça
• 1/2 çay bardağı sıvı yağ
• Tuz
• Seker
• Kırmızı pul biber

Tarif

3-5 cm uzunlugunda fasülyelerimizi doğrayalım. Bir tencerenin içine yağımızı koyup kızdırdıktan sonra küp seklinde dogranan soğanları ilave edip pembelestirelim. Soğanları bir süre karıstırıp içine 1 tatlı kasıgı seker ekleyip karamalize edelim.

Kusbası etimizide ekleyip tencerenin altını açalım ve sürekli olarak karıştıralım. Etlerin rengi kırmızıdan pişmiş et rengine dönene kadar, yaklaşık 5 ila 10 dakika kadar kavuralım ve içine 1,5 çorba kaşığı salçamızı ekleyip karıştıralım. Tenceremizin altını kısıp 3-5 cm uzunlugunda doğradıgımız fasulyeleri ekleyip iyice karıştırdıktan sonra üzerine küçük küçük doğradıgımız domatesleri, tuzu ve pul biberi ekleyip üzerine 2 su bardagı suyu ilave edip yaklasık 30 - 40 dakika kadar çok kısık olmayan bir ateste pişirmeye bırakırız.

Afiyet olsun.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön