Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Etli Taze Bakla

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Etli Taze Bakla

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Etli Taze Bakla
Et Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg. taze bakla
• 300 gr. kuzu eti
• 1 adet kuru soğan
• 1 demet taze soğan
• 1 demet dereotu
• 2 çorba kaşığı margarin
• 3 su bardağı su
• 1/2 limonun suyu
• 1 çorba kaşığı un
• 2 adet kesme şeker
• Tuz

Tarif

Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve margarini bir tencereye koyun. Arada bir karıştırarak, orta ateşte 15 - 20 dakika pişirin.
Baklayı yıkadıktan sonra uçlarını ve kılçıklarını temizleyin. Içine limon suyu ve un konmuş su dolu bir kaba koyup birkaç dakika bekletin.

Geniş bir tencerenin ortasına pişirdiğiniz eti koyun. Etrafına baklaları dizin. Üzerine küçük kesilmiş taze soğan ve ince kıyılmış dereotunu koyun. 3 su bardağı sıcak su, tuz ve kesme şeker ilave edip, tencerenin kapağını kapatın.

Etli taze baklayı önce kuvvetli sonra kısık ateşte et ve bakla yumuşayıncaya kadar 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön