Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Etli Kabak Dolması

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Etli Kabak Dolması

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Etli Kabak Dolması
Et Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg. dolmalık kabak
• 300 gr. kıyma
• 2 adet soğan
• 2 çorba kaşığı pirinç
• 1 çorba kaşığı margarin
• 1çorba kaşığı domates salçası
• 1 demet dereotu ( ince kıyılmış )
• Tuz
• Karabiber

Tarif

Kabakları kazıyıp içlerini boşaltın.

Kıymanın içine soğanları rendeleyin. Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra kıymaya karıştırın. Domates salçasını biraz sulandırdıktan sonra kıymaya ekleyin. Tuzu, karabiberi, dereotunu ilave edip iyice karıştırarak bütünleştirin.

Içlerini boşalttığınız kabakları hazırlamış olduğunuz iç ile doldurun. Bir tencereye muntazam bir şekilde yerleştirin. Üzerine bir miktar su ekleyip hafif ateşte pişirin.

Kabaklar yumuşayıp, dolma içindeki pirinçler şişince ateşten indirin.
Daha sıcakken üzerine önceden kıyılmış dereotu serperek, koyu yağlı yoğurt eşliğinde servis yapın..
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön