Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Etli Bezelye

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Etli Bezelye

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Etli Bezelye
Et Yemekleri

Malzemeler
• 250 gr kuşbaşı dana
• 1 kg iç bezelye
• 3 yemek kaşığı margarin
• 1 adet kuru soğan
• 2 adet domates
• 2 adet çarliston biber
• 3 diş sarımsak
• 3 su bardağı et suyu
• ½ su bardağı arpa şehriye
• Tuz-karabiber

Tarif

Kuru soğanı piyazlık doğrayın.

Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, şerit şerit doğrayın.

Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.

Tencerede 2 yemek kaşığı margarini kızdırıp, içine kuşbaşı dana etlerini ilave edip, etler renk alana kadar kavurun.

Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyip, soğanlar kavurulup, pembeleşinceye kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra içine doğranmış çarliston biberleri ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurun.

En son olarak içine bezelyeleri ekleyip, karıştırın. Doğranmış domatesleri, etsuyunu, tuz-karabiber ilave edip, bezelyeler pişinceye kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.

Tavada kalan 1 yemek kaşığı margarini kızdırıp, içine arpa şehriyeleri ekleyip, kavurun.

Bezelyeler piştikten sonra margarin ile sote ettiğiniz arpa şehriyelerini ekleyip, şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirip, yemeği sıcak olarak dereotu ile süsleyip servis edin.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön