Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Ekşili Taraklık Tavası

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Ekşili Taraklık Tavası

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Ekşili Taraklık Tavası
Et Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg. açılmış pirzola et,
• 100 gr. kuru soğan,
• 150 gr. rendelenmiş domates,
• 250 gr. domates,
• 50 gr. yeşil biber,
• 50 gr. domates salçası,
• 50 gr. margarin
• 250 gr. ayva, yarım çay bardağı nar pekmezi, yarım çay bardağı limon suyu,
• 10 gr. pul biber, 10 gr Tuz
• 2 gr. yedi türlü baharat ve karabiber, 4 su bardağı su

Tarif

Bir tencereye margarin ve et konur ocağın altı yakılır. Et biraz kavrulduktan sonra halka doğranmış soğan ilave edilir, soğan hafif pembeleşince salça ilave edilip rendelenmiş domates konur ve karıştırılır. Karışıma 4 su bardağı su ilave edilir, tuzu atılır, kefi alınıp tencerenin kapağı kapatılır, ocağın altı kısılır. Bir kaseye nar pekmezi, limon suyu ve baharatlar konup karıştırılır. Bu karışım etin üzerine aktarılır. Ayvanın kabuğu soyulur dörde bölünerek yemeğin üzerine konur ve pişirilir. Domates ve biberleri de doğrayıp yemeğin üzerine atıp 3 dakika pişirilir. Yemek servise hazırdır.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön