Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Çömlekte Et Yemeği

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Çömlekte Et Yemeği

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Çömlekte Et Yemeği
Et Yemekleri

Malzemeler
• 1,5 kg. kemikli dana eti
• 1 büyük baş soğan veya arpacık soğan
• 1 baş sarımsak
• 2 çorba kaşığı sirke
• Tuz, karabiber, kimyon

Tarif

Kapaklı bir çömleğin içine etler yerleştirilir. Üzerine dilimlenmiş soğan ve kabuklu sarımsak dişlere ayrılıp etlerin arasına sokuşturulur. Tuz, karabiber, kimyon serpip, sirke ilave edilir.

Çömleğin üzeri kapakla sıkıca kapatılır. 1/2 su bardağı un ve 3/4 kahve fincanı sudan yapılan hamur ile, çömlekle kapağı arasındaki aralık, buğu çıkaracak hiçbir delik kalmayacak biçimde iyice sıvanır.

Bu şekilde hazırlanmış çömlek fırında çok hafif ateşte 2-3 saat pişirilir.

Piştikten sonra kapağın kenarındaki hamurlar kesilerek temizlenir ve çömlek sofraya götürülerek servis yapılır.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön