Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Çanakta Keyif

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Çanakta Keyif

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Çanakta Keyif
Et Yemekleri

Malzemeler
• Yarım kilo Kuşbaşı Et
• 1 adet Domates
• 2 adet Sivri Biber
• 1 adet Soğan
• 1 adet Patlıcan
• 1 adet Patates
• 5 adet Milföy Hamuru
• 3 çorba kaşığı Kaşar Peyniri
• 1 su bardağı Mısırözü Yağı
• 2 çorba kaşığı Margarin
• Tuz

Tarif

Margarini kızdırdıktan sonra küçük küçük doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı etleri küçük küçük doğradığınız biberleri, domatesleri ve dövülmüş sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dk. kadar pişirin. Patlıcanları ve patatesleri küp küp doğrayıp bol yağda kızartın. Kızartmış olduğunuz sebzelerin fazla yağını süzüp etlerin yanına ilave edin. Yemeğin tuzunu ve rendelenmiş kaşar peynirleri de ekleyin. Küçük fırın kaplarının içine hazırlamış olduğunuz bu malzemeyi paylaştırın. Milföy hamurlarıyla kapların üzerine kapak yaparak fırında pişmeye bırakın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarttığız kapları ters çevirip servis yapın.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön