1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Böf Stroganoff

Gönderilme zamanı: 22 Oca 2007, 14:23
gönderen GökkUşAgI
Böf Stroganoff
Et Yemekleri

Malzemeler
• 500 g sığır filetosu
• 60 g (4 çorba k.) margarin
• 60 g (1 küçük) soğan (ince doğranmış)
• 150 g ince dilimlenmiş mantar
• 150 ml (3/5 su bardağı) krema
• 1/4 limonun suyu
• 2 1/2 çorba k. kıyılmış maydanoz
• 1/2 çay k. tuz, taze çekilmiş
• karabiber

Tarif

Eti l cm x 5 cm`lik şeritler halinde doğrayın. Margarini bir tavada eritin. Etleri ilave edin. tuzunu, biberini katıp bir iki dakika pişirin.

Etler kahverengi fakat az pişmiş olmalı. Etleri süzdürün. Yağı tekrar tavaya alın. Soğanı ilave edin, bir kapak örtüp hafif ateşte yumuşayana dek pişirin. Mantarları ilave edip, pişene kadar birkaç dakika karıştırın. Yağını süzdürün.

Kremayı ilave edip yarı yarıya çektirin. Limon suyunu, et parçalarını, soğan ve mantarları karıştırın. Tuz ve biberini kontrol edin.

Önceden ısıtılmış servis tabaklarına alıp, kıyılmış maydanoz serperek servis edin.