Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

KUŞBAŞI ALTI EZMELI TIKE KEBABI

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36

KUŞBAŞI ALTI EZMELI TIKE KEBABI

Mesaj gönderen deniz gözlü »

KUŞBAŞI ALTI EZMELI TIKE KEBABI

500 gr kebaplık et (kuzu)
100 gr margarin
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
4-5 adet domates
3-4 adet biber
1 çay kaşığı tuz,karabiber,yeni bahar

Etleri kuşbaşı olarak doğrayın. Domatesleri biberleri közleyin ve kabuklarını soyup ezin salçalarla buluşturup iyice harmanlayın. tepsinin altına yerleştirin.etleri de şişlere geçirerek ızgarada pişirin.pişen etleri tepsinin üzerine yayın.bir tavada margarini eritin sarımsakları yağda kavurun biraz kırmızı toz biber dökün. Bunu da etlerin üzerine gezdirin. Tuz karabiber,yeni bahar ekleyip 180 derecelik fırında 15-20dk kadar pişirip üzerine maydanoz serpebilirsiniz servis yapın.


_____
Yarım kilogram kuşbaşı kuzu eti (Miktarını kendinize göre ayarlayınız )
100 gram kuyruk yağı
Etimizi terbiyelemek için gereken malzemeler
3-4 diş sarımsak
iki yemek kaşığı zeytinyağı
Bir yemek kaşığı biber salçası
Yeteri kadar tuz , karabiber ve yenibahar
Sosu için gereken malzemeler
4-5 tane domates
2-3 adet yeşil biber
Süslemek için
Maydanoz ve közlenmiş biber
Tike Kebabının Yapılışı
Etin Terbiyelenmesi
*Öncelikle etimizi terbiyelemekle işe başlıyoruz. Bu işlemi 1 gün öncesinden yapmamız gerekiyor.
*Etimizi ve kuyruk yağını kuşbaşı olarak doğruyoruz.
*Sarımsakların kabukları soyulur ve dövülür. Bir kabın içerisine dövdüğümüz sarımsak , biber salçası ,zeytinyağı ,kuşbaşı etler ve baharatlar katılarak iyice karıştırılır.
*Buzdolabına konularak 1 gün bekletilir.
Kebap Aşaması
*Domatesler şişe dizilerek mangalda pişirilir.
*Biberler ince ince kıyılır
*Pişmiş domateslerin kabukları soyularak ezilir .Servis tabağına konularak incecik doğradığımız biberler üzerinden serpilir.
*Etler aralara kuyruk yağı gelecek şekilde şişlere dizilir ve mangalda pişirilir.
*Pişen kuşbaşı etler hazırladığımız tabağın üzerine çekilir.
*Üzerinden maydanoz serpilir ve közlenmiş biberler kenarlarına eklenir.


_______,
Şiş kebaplık 400 gr kuşbaşı et ve 100 gr şişlik doğranmış kuyrukyağım karıştırıp ovaladıktan sonra 12 saat süreyle içinde yatıracağınız, et terbiye sosu şöyle hazırlanır:

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı köfte baharı

2 diş yağda dövülmüş sarımsak

Bütün malzemeyi iyice karıştırın ve etleri bu karışımın içinde iyice ovarak 12 saat bekletin.

Şişleri hazırlarken 3 kuşbaşı ete bir kuyruk düşecek şekilde takın. Çok sayıda et takmayın. Kömür ateşini tercih edin, ama elektrikli ızgarada da döndüre döndüre pişirebilirsiniz. Antep?te Tike kebap denilen bu şiş kebapları çoğunlukla pişmiş domates ve yeşil biber ezmesi karışımının üzerine koyarak servis yaparlar

___
500 gr kebaplık et, 100 gr kuyruk,
Terbiye için: 3 -4 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 yemek kaşığı zeytin yağı,
Tuz ve karabiber, yeni bahar.
Sos için: 4 -5adet domates, 3-4 adet
sivri yeşil biber

Tarifi
Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için el ile yoğrulur. Terbiyelenmesi için bir gün buzdolabında bekletilir. Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir. Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakla ezilir bir tabağa konur. Ince doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir.

Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirildikten sonra sıcak sosun üzerine çekilerek servis yapılır.

Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön