Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Soslu Biftek

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Soslu Biftek

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Soslu Biftek
Et Yemekleri

Malzemeler
• 3 yemek kaşığı margarin
• 500 gr Biftek
• 1 adet kuru soğan
• 2 adet sivribiber
• 2 adet çarliston biberi
• 2 adet domates
• 2 adet taze soğan
• 3 diş sarımsak
• Yarım su bardağı arpa şehriye
• 4 su bardağı etsuyu
• 1 tatlı kaşığı kekik
• Tuz-karabiber

Tarif

Biftekleri şerit şerit kesin.

Kuru soğanı piyazlık doğrayın.

Sivribiberleri ve çarliston biberleri ayıklayıp, ince ince kıyın.

Domatesleri küp küp doğrayın.

Taze soğanları ve sarımsakları ayıklayıp, kıyın.

Taze soğanların sap ve uç kısımlarını ayırın.

Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine şerit doğranmış etleri ilave edip, etlere renk verdirin.

Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğanlar pembeleşince içine doğranmış sivri biberleri, çarliston biberleri ve taze soğanların uç kısımlarını ekleyip, kavurun.

Daha sonra yemeğin içine küp küp doğranmış domatesleri, kekiği, tuz-karabiberi ve et suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın.

Yemeği ateşten indirmeden önce içine arpa şehriyeleri ilave edip, şehriyeler pişinceye kadar kaynatın.

Yemeği servis tabağına almadan hemen önce içine taze soğanların sap kısımlarını ilave edip, karıştırın.

Servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön