Yalancı Işkembe Çorbası
Gönderilme zamanı: 21 Oca 2007, 00:30
Yalancı Işkembe Çorbası
Çorbalar
Malzemeler
• 2 ad. piliç kalça
• 4 yk. margarin
• 4 yk. un
• 4 sb. tavuk suyu
• 2 sb. süt
• 3 diş sarımsak
• tuz-karabiber
Terbiyesi:
• 3 diş sarımsak
• 3 yk. sirke
Sosu:
• 3 yk. margarin
• 1 tk. kırmızı pul biber
Tarif
Piliç kalçaları küp küp doğrayın.
Sarımsakları ayıklayıp kıydıktan sonra ikiye ayırın.
Derin bir tencerede margarini kızdırın. Içine küp küp doğradığınız piliç kalçaları ilave edip, piliç etleri renk alana kadar kavurunuz. Piliç etleri renk alınca, unu ilave edip kavurun. Un kavrulduktan sonra içine kıyılmış 3 diş sarımsağı, tuz-karabiberi, tavuk suyunu ve sütü ilave edip, orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
Çorba kaynarken küçük bir kasede sirkeyi ve kıyılmış 3 diş sarımsağı karıştırın.
Sosu için tavada margarini kızdırıp, içine kırmızı pulbiberi ekleyip kavurun.
Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine sosu gezdirip, sirkeli sarımsak ile birlikte servis edin.
Çorbalar
Malzemeler
• 2 ad. piliç kalça
• 4 yk. margarin
• 4 yk. un
• 4 sb. tavuk suyu
• 2 sb. süt
• 3 diş sarımsak
• tuz-karabiber
Terbiyesi:
• 3 diş sarımsak
• 3 yk. sirke
Sosu:
• 3 yk. margarin
• 1 tk. kırmızı pul biber
Tarif
Piliç kalçaları küp küp doğrayın.
Sarımsakları ayıklayıp kıydıktan sonra ikiye ayırın.
Derin bir tencerede margarini kızdırın. Içine küp küp doğradığınız piliç kalçaları ilave edip, piliç etleri renk alana kadar kavurunuz. Piliç etleri renk alınca, unu ilave edip kavurun. Un kavrulduktan sonra içine kıyılmış 3 diş sarımsağı, tuz-karabiberi, tavuk suyunu ve sütü ilave edip, orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
Çorba kaynarken küçük bir kasede sirkeyi ve kıyılmış 3 diş sarımsağı karıştırın.
Sosu için tavada margarini kızdırıp, içine kırmızı pulbiberi ekleyip kavurun.
Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine sosu gezdirip, sirkeli sarımsak ile birlikte servis edin.