1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Terbiyeli Kuru Fasulye Çorbası

Gönderilme zamanı: 21 Oca 2007, 00:29
gönderen GökkUşAgI
Terbiyeli Kuru Fasulye Çorbası
Çorbalar

Malzemeler
• 1.5 su bardağı kuru fasulye
• 1 soğan
• 2 çorba kaşığı tereyağ
• 4 çorba kaşığı domates püresi
• 8 su bardağı sıcak su
• Tuz, kuru nane, pulbiber

Terbiyesi Için:

• Yarım subardağı süt kreması
• 1 tatlı kaşığı hardal(isteğe bağlı)
• 1 çorba kaşığı sirke
• 1 çorba kaşığı un
• 2 yumurta sarısı
• Tuz

Tarif

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Fasulyenin yarısını ayırın. Kalan fasulyeleri robotta püre haline getirin.

Hardal kremasını hazırlamak için; süt kreması, hardal, sirke, un, bir tutam tuz ve yumurta sarısını derin bir kaseye alın. Krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.

Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Fasulye püresi, sıcak su, domates püresi ve ayırdığınız fasulyeleri ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin.

Çorba koyulaşmaya başlayınca hazırladığınız terbiyeyi ekleyerek karıştırın. 5 dakika daha pişirip ateşten alın. Servis kaselerine paylaştırıp nane ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın.