1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Şehriyeli Piliç Çorbası

Gönderilme zamanı: 21 Oca 2007, 00:21
gönderen GökkUşAgI
Şehriyeli Piliç Çorbası
Çorbalar

Malzemeler
• 1 litre su
• 2 adet tavuk budu
• 2-3 adet küçük havuç
• 1/2 çay bardağı tel şehriye
• 1 yumurta sarısı
• 1/2 su bardağı yoğurt
• Tuz, karabiber

Tarif

Bir tencereye, yıkanmış piliç butlarını, suyu, havuçları, tuzu koyup ateşte kaynatılır. Et suyu kaynadıktan sonra köpüğü alınır ve tel şehriye ilave edilir. Şehriyeler yumuşadığı zaman havuçlar ve butların etleri küçük parçalara bölünüp, tekrar çorbaya ilave edilir.

Bir kapta yumurta ve yoğurt birlikte çırpılır. Bu terbiye biraz sıcak et suyu ile ılındırılır ve çorbayı sürekli karıştırarak yedirilir. Tuzunu , karabiberini ayarlayıp, servis yapılır.