Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Şehriyeli Piliç Çorbası

En Güzel En yeni en leziz Tarifler ile çorbalar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Şehriyeli Piliç Çorbası

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Şehriyeli Piliç Çorbası
Çorbalar

Malzemeler
• 1 litre su
• 2 adet tavuk budu
• 2-3 adet küçük havuç
• 1/2 çay bardağı tel şehriye
• 1 yumurta sarısı
• 1/2 su bardağı yoğurt
• Tuz, karabiber

Tarif

Bir tencereye, yıkanmış piliç butlarını, suyu, havuçları, tuzu koyup ateşte kaynatılır. Et suyu kaynadıktan sonra köpüğü alınır ve tel şehriye ilave edilir. Şehriyeler yumuşadığı zaman havuçlar ve butların etleri küçük parçalara bölünüp, tekrar çorbaya ilave edilir.

Bir kapta yumurta ve yoğurt birlikte çırpılır. Bu terbiye biraz sıcak et suyu ile ılındırılır ve çorbayı sürekli karıştırarak yedirilir. Tuzunu , karabiberini ayarlayıp, servis yapılır.
Cevapla

“Çorbalar” sayfasına dön