Soğan Çorbası
Gönderilme zamanı: 21 Oca 2007, 00:19
Soğan Çorbası
Çorbalar
Malzemeler
• 1 kg soğan
• 10 bardak et suyu
• 200 gr margarin
• 100 gr kaşar peyniri
• 2 çorba kaşığı un tuz
Baharat torbası için;
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1 tatlı kaşığı fesleğen
• 2 diş sarmısak
• 1/2 tatlı kaşığı karabiber
• 2 adet defne yaprağı
• 5 adet karanfil
Tarif
Soğanları piyazlık olarak doğrayın. Bir tülbentin içine kekik, fesleğen, 2 diş sarmısak, karabiber, defne yaprağı ve karanfil koyup bağlayın.
Margarin yağından bir kaşığını ayırıp kalanını bir tencerede eritin. Soğanları koyarak 5 dakika kavurun. Unu ilave ederek 2 dakika daha kavurun. Et suyunu ilave edin. Tuzunu ve baharat torbasını koyup 30 dakika kaynatın.
Çorbanın pişmesine yakın tost ekmeklerinin kabuklarını çıkarıp dörde bölün. Bir tavada ayırmış olduğunuz bir kaşık Sana yağını eritip ekmekleri yağda kızartın.
Çorbalar
Malzemeler
• 1 kg soğan
• 10 bardak et suyu
• 200 gr margarin
• 100 gr kaşar peyniri
• 2 çorba kaşığı un tuz
Baharat torbası için;
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1 tatlı kaşığı fesleğen
• 2 diş sarmısak
• 1/2 tatlı kaşığı karabiber
• 2 adet defne yaprağı
• 5 adet karanfil
Tarif
Soğanları piyazlık olarak doğrayın. Bir tülbentin içine kekik, fesleğen, 2 diş sarmısak, karabiber, defne yaprağı ve karanfil koyup bağlayın.
Margarin yağından bir kaşığını ayırıp kalanını bir tencerede eritin. Soğanları koyarak 5 dakika kavurun. Unu ilave ederek 2 dakika daha kavurun. Et suyunu ilave edin. Tuzunu ve baharat torbasını koyup 30 dakika kaynatın.
Çorbanın pişmesine yakın tost ekmeklerinin kabuklarını çıkarıp dörde bölün. Bir tavada ayırmış olduğunuz bir kaşık Sana yağını eritip ekmekleri yağda kızartın.