1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Pirinçli Erişteli Çorba

Gönderilme zamanı: 21 Oca 2007, 00:15
gönderen GökkUşAgI
Pirinçli Erişteli Çorba
Çorbalar

Malzemeler
• 1 kahve fincanı pirinç,
• 1 adet patates,
• 1 adet havuç,
• 1 çay bardağı erişte,
• 1 adet kuru soğan,
• 1 adet rendelenmiş domates,
• 1 yemek kaşığı salça,
• 3 çorba kaşığı tereyağ,
• 1 tablet tavuk bulyon,
• 1/2 demet maydanoz,
• Tuz, karabiber.

Tarif

Patates ve havucu küp şeklinde doğrayın. Ince doğranmış soğanı, rendelenmiş domates ve salçayı ilave ederek tereyağında kavurun. Üzerine 3 su bardağı su ve bulyonu katarak kaynatın. Patatesi, havucu, pirinci ve erişteyi ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyerek, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Son olarak çorbanın üzerine kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.