1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Öz Çorbası

Gönderilme zamanı: 21 Oca 2007, 00:14
gönderen GökkUşAgI
Öz Çorbası
Çorbalar

Malzemeler
• 2 su bardağı dövme,
• 1,5 su bardağı süzülmüş yoğurt,
• 1 tane tavuk budu veya göğsü,
• 1 yemek kaşığı yağ,
• 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
• 1 çay kaşığı karabiber,
• 1 adet yumurta,
• Tuz,
• Yeteri kadar su.

Tarif

Dövme yıkanıp bol su ile ocağa konulur. Bir taşım kaynayınca altı söndürülerek bir gece bekletilir (Dövmelerin iyice açılması için). Ertesi gün tekrar ocağa konularak iyice pişirilir. Daha sonra süzgeçten geçirilir. Diğer tarafta tavuk göğsü veya budu yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen tavuğun suyu süzgeçten geçirilmiş olan dövmenin üzerine boşaltılır. Tavuk etleri iyice didiklenerek çorbanın içine atılır. Süzülmüş yoğurdun içine yumurta kırılarak ayrı bir kapta iyice çırpılır. Kısık ateşte iyice ısınıncaya kadar karıştırılır. Iyice ısınan yoğurdun içine diğer tarafta yapılan çorba yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır. Pişen çorba ocaktan indirilir. Yağ tavasında yağ iyice kızdırılır, içine kırmızı biber ilave edilerek çorbanın üzerine dökülür. Çorbanız servise hazırdır.