Öz Çorbası

En Güzel En yeni en leziz Tarifler ile çorbalar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Öz Çorbası

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 21 Oca 2007, 00:14

Öz Çorbası
Çorbalar

Malzemeler
• 2 su bardağı dövme,
• 1,5 su bardağı süzülmüş yoğurt,
• 1 tane tavuk budu veya göğsü,
• 1 yemek kaşığı yağ,
• 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
• 1 çay kaşığı karabiber,
• 1 adet yumurta,
• Tuz,
• Yeteri kadar su.

Tarif

Dövme yıkanıp bol su ile ocağa konulur. Bir taşım kaynayınca altı söndürülerek bir gece bekletilir (Dövmelerin iyice açılması için). Ertesi gün tekrar ocağa konularak iyice pişirilir. Daha sonra süzgeçten geçirilir. Diğer tarafta tavuk göğsü veya budu yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen tavuğun suyu süzgeçten geçirilmiş olan dövmenin üzerine boşaltılır. Tavuk etleri iyice didiklenerek çorbanın içine atılır. Süzülmüş yoğurdun içine yumurta kırılarak ayrı bir kapta iyice çırpılır. Kısık ateşte iyice ısınıncaya kadar karıştırılır. Iyice ısınan yoğurdun içine diğer tarafta yapılan çorba yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır. Pişen çorba ocaktan indirilir. Yağ tavasında yağ iyice kızdırılır, içine kırmızı biber ilave edilerek çorbanın üzerine dökülür. Çorbanız servise hazırdır.


Cevapla

“Çorbalar” sayfasına dön