1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Kuzu Başı Çorbası

Gönderilme zamanı: 21 Oca 2007, 00:03
gönderen GökkUşAgI
Kuzu Başı Çorbası
Çorbalar

Malzemeler
• Yaklaşık 1,5 litre su
• 1 kuzu başı
• 1/2 çay bardağı pirinç
• 1 yumurta sarısı
• 1/2 limon suyu
• 1/2 su bardağı yoğurt tuz,
• Karabiber

Tarif

Su, temizlenmiş- derisi ayıklanmış kuzu başı ve tuz, tencereye kapağı açık olarak ateşe bırakılır. Su ısınınca yüzeyinde beliren köpükler delikli bir kepçeyle alınıp atılır. Tencere kapatılır ve tekrar kaynamaya bırakılır.

Baş pişince bir tabağa çıkarılır. Tenceredeki su da ince bir süzgeçten geçirildikten sonra, pirinç ilave edilir ve tekrar kaynamaya konur. Pirinçler yumuşadıkları zaman, bir kapta yumurta, limon suyu ve yoğurttan terbiye yapılır. Bu terbiye biraz sıcak et suyu ile ılındırılır ve çorba sürekli karıştırarak terbiye yedirilir. Tuzunu , karabiberini ayarlayıp, servis yapılır.