1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Kereviz Çorbası

Gönderilme zamanı: 20 Oca 2007, 23:47
gönderen GökkUşAgI
Kereviz Çorbası
Çorbalar

Malzemeler
• 3 adet kereviz
• 2 limon suyu
• 2 yemek kaşığı sana
• 2 yemek kaşığı silme un
• 3 su bardağı et suyu
• Tuz, karabiber
• 3 sap dereotu

Tarif

Kerevizleri elma gibi soyup yıkayın.Iri parçalar halinde doğrayıp,limon suyu ve bir su bardağı kaynar su ile birlikte bir tencereye koyup pişirin.

Haşlanmış kerevizleri suyu ile bereber mikserle çırparak püre haline getirin.Dereotunu da ilave edip,tekrar mikserden geçirin.

Tencerede un ile yağı kavurun.

Etsuyunu ısıtın.Ilık haldeki et suyunu kavrulmuş una ekleyin.Tuz,karabiber,kereviz püresini ekleyip bir taşım kaynatın.

Sıcak servis yapın.