1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Karnıbahar Çorbası

Gönderilme zamanı: 20 Oca 2007, 23:46
gönderen GökkUşAgI
Karnıbahar Çorbası
Çorbalar

Malzemeler
• 1 Adet küçük karnıbahar
• 4-5 su bardağı su
• 1 su bardağı krema
• 1 adet yumurta sarısı
• 3 yemek kaşığı tereyağ
• Tuzot
• Pul biber
• Yarım imon suyu

Tarif

Karnıbaharları yarım limon suyu ve tuzot katılmış suda haşlayıp süzün. Çiçekleri küçük küçük doğrayın. Unu, yumurta sarısını, ve tuzu ekleyin. 5 su bardağı su karıştırın. Kıyılmış karnıbaharları katıp karıştıra karıştıra pişirin. Kremayı ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Tereyağını kızdırıp pul biberi ekleyip çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.