1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Karnabahar Çorbası

Gönderilme zamanı: 20 Oca 2007, 23:45
gönderen GökkUşAgI
Karnabahar Çorbası
Çorbalar

Malzemeler
• 1 adet küçük karnabahar
• 4-5 su bardağı su
• 1 su bardağı krema
• 1 adet yumurta sarısı
• 3 yemek kaşığı un
• Yeteri kadar tuz
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Yeteri kadar kırmızı pul biber
• Yarım adetn limon suyu

Tarif

Karnabaharları yarım limon suyu ve tuz katılmış suda haşlayıp süzün. Çiçekleri küçük küçük doğrayın. Unu, yumurta sarısını ve tuzu ekleyin. 5 su bardağı su karıştırın. Kıyılmış karnabaharları kaynatıp ateşten alın. Tereyağını kızdırıp pul biber ekleyip çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servise sunun.