Işkembe Çorbası
Gönderilme zamanı: 20 Oca 2007, 00:52
Işkembe Çorbası
Çorbalar
Malzemeler
• ½ kg işkembe
• 2 l su
• 4 yumurtanın sarısı
• 2 yemek kaşığı un
• ½ su bardağı sirke
• 7-8 diş sarımsak
• 50 g tereyağı
• Kırmızıbiber,Tuz
Tarif
Işkembeyi iyice temizleyip yıkadıktan sonra, 2 litre suda iyice haşlayın. Işkembeyi alın, küçük küçük doğrayın, tekrar kendi suyunun içine atın.
Yumurta sarıları, un, tuz ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın, işkembenin suyundan ekleyerek ılıtın, kaynayan çorbanın üzerine ilave edin, 3-4 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
Tereyağında kırmızıbiberi yakın. Sarımsakları soyup iyice dövün sirkeyle karıştırın, çorbaya ilave edin. Çorbayı kaselere aldıktan sonra, üzerlerine birer yemek kaşığı yağ gezdirin, sıcak servis yapın.
Çorbalar
Malzemeler
• ½ kg işkembe
• 2 l su
• 4 yumurtanın sarısı
• 2 yemek kaşığı un
• ½ su bardağı sirke
• 7-8 diş sarımsak
• 50 g tereyağı
• Kırmızıbiber,Tuz
Tarif
Işkembeyi iyice temizleyip yıkadıktan sonra, 2 litre suda iyice haşlayın. Işkembeyi alın, küçük küçük doğrayın, tekrar kendi suyunun içine atın.
Yumurta sarıları, un, tuz ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın, işkembenin suyundan ekleyerek ılıtın, kaynayan çorbanın üzerine ilave edin, 3-4 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
Tereyağında kırmızıbiberi yakın. Sarımsakları soyup iyice dövün sirkeyle karıştırın, çorbaya ilave edin. Çorbayı kaselere aldıktan sonra, üzerlerine birer yemek kaşığı yağ gezdirin, sıcak servis yapın.