1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Işkembe Çorbası

Gönderilme zamanı: 20 Oca 2007, 00:52
gönderen GökkUşAgI
Işkembe Çorbası
Çorbalar

Malzemeler
• ½ kg işkembe
• 2 l su
• 4 yumurtanın sarısı
• 2 yemek kaşığı un
• ½ su bardağı sirke
• 7-8 diş sarımsak
• 50 g tereyağı
• Kırmızıbiber,Tuz

Tarif

Işkembeyi iyice temizleyip yıkadıktan sonra, 2 litre suda iyice haşlayın. Işkembeyi alın, küçük küçük doğrayın, tekrar kendi suyunun içine atın.

Yumurta sarıları, un, tuz ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın, işkembenin suyundan ekleyerek ılıtın, kaynayan çorbanın üzerine ilave edin, 3-4 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın.

Tereyağında kırmızıbiberi yakın. Sarımsakları soyup iyice dövün sirkeyle karıştırın, çorbaya ilave edin. Çorbayı kaselere aldıktan sonra, üzerlerine birer yemek kaşığı yağ gezdirin, sıcak servis yapın.