1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Istiridye Usulü Balık Çorbası

Gönderilme zamanı: 20 Oca 2007, 00:51
gönderen GökkUşAgI
Istiridye Usulü Balık Çorbası
Çorbalar

Malzemeler
• 1.5 lt (8 bardak) su
• 500 gr kırlangıç filetosu (beyaz etli herhangi bir balık da olabilir)
• 1 orta boy soğan (ince doğranmış)
• 1 limonun kabuğu (ince doğranmış)
• 1 kereviz sapı (ince doğranmış)
• 2 havuç (rendelenmiş)
• 2 domates (rendelenmiş)
• 2 diş sarımsak (dövülmüş)
• 3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
• Birer çay kaşığı kekik, karabiber, kırmızı pul biber, nane
• 1 fincan zeytinyağı

Çorbanın terbiyesi için:
• 2 yumurta sarısı
• 1 çorba kaşığı un
• 1 kahve fincanı süt

Tarif

Tencereye su konulur. Içine soğan, limon kabuğu ve kereviz sapı eklenerek kaynatılır. Su iyice kaynayıp sarı bir renk alınca içine doğranmış balık filetosu atılır.

Başka bir tarafta bir fincan zeytinyağında domates ve havuç rendeleri, ince kıyılmış maydanoz ve sarımsaklar kavrulur. Içine baharatlar konur.

Diğer yanda da iki yumurtanın sarısı, un ve süt ile birlikte meyane haline getirilir.

Tencerede kaynayan suya atılan balık filetoları 5 dakika daha pişirildikten sonra önce hazırlanan sebzeli sos, ardından da çorbanın terbiyesi ilave edilir. Bir taşım kaynatılarak servis yapılır.