Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Istiridye Usulü Balık Çorbası

En Güzel En yeni en leziz Tarifler ile çorbalar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Istiridye Usulü Balık Çorbası

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Istiridye Usulü Balık Çorbası
Çorbalar

Malzemeler
• 1.5 lt (8 bardak) su
• 500 gr kırlangıç filetosu (beyaz etli herhangi bir balık da olabilir)
• 1 orta boy soğan (ince doğranmış)
• 1 limonun kabuğu (ince doğranmış)
• 1 kereviz sapı (ince doğranmış)
• 2 havuç (rendelenmiş)
• 2 domates (rendelenmiş)
• 2 diş sarımsak (dövülmüş)
• 3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
• Birer çay kaşığı kekik, karabiber, kırmızı pul biber, nane
• 1 fincan zeytinyağı

Çorbanın terbiyesi için:
• 2 yumurta sarısı
• 1 çorba kaşığı un
• 1 kahve fincanı süt

Tarif

Tencereye su konulur. Içine soğan, limon kabuğu ve kereviz sapı eklenerek kaynatılır. Su iyice kaynayıp sarı bir renk alınca içine doğranmış balık filetosu atılır.

Başka bir tarafta bir fincan zeytinyağında domates ve havuç rendeleri, ince kıyılmış maydanoz ve sarımsaklar kavrulur. Içine baharatlar konur.

Diğer yanda da iki yumurtanın sarısı, un ve süt ile birlikte meyane haline getirilir.

Tencerede kaynayan suya atılan balık filetoları 5 dakika daha pişirildikten sonra önce hazırlanan sebzeli sos, ardından da çorbanın terbiyesi ilave edilir. Bir taşım kaynatılarak servis yapılır.
Cevapla

“Çorbalar” sayfasına dön