Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Ispanaklı Bezelye Çorbası

En Güzel En yeni en leziz Tarifler ile çorbalar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Ispanaklı Bezelye Çorbası

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Ispanaklı Bezelye Çorbası
Çorbalar

Malzemeler
• 4 yemek kaşığı sıvı margarin
• 300 gram ıspanak
• 3 su bardağı haşlanmış bezelye
• 1 adet kuru soğan
• 1 adet havuç
• Yarım su bardağı süt
• 6 su bardağı et suyu
• Yarım demet dereotu
• Tuz - karabiber

Tarif

Hazırlanışı

Kuru soğanı yemeklik doğrayınız.

Havucun kabuklarını kazıyıp, küp küp kesiniz.

Ispanakları ayıklayıp, yıkadıktan sonra ince ince kıyınız.(Eğer dondurulmuş ıspanak kullanırsanız, ıspanağın suyunu iyice sıkınız.)

Dereotunu ince ince kıyınız.

Yayvan bir tencerede sıvı margarini kızdırıp, kızan yağın içine doğranmış kuru soğanları ilave edip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.

Soğanlar renk alınca içine doğranmış havuç ve ıspanakları ekleyip, kavurmaya devam ediniz.

Daha sonra içine et suyunun yarısını, sütü ,tuz - karabiberi koyup, kaynamaya bırakınız.

Çorba kaynarken, kalan etsuyunu ve haşlanmış bezelyeleri mikserle püre haline getiriniz.

Püre haline gelen bezelyeleri kaynayan çorbaya ilave ediniz.

Pişen çorbayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine kıyılmış dereotunu serpip, sıcak olarak servis ediniz.
Cevapla

“Çorbalar” sayfasına dön