Fener Balığı Çorbası
Gönderilme zamanı: 20 Oca 2007, 00:40
Fener Balığı Çorbası
Çorbalar
Malzemeler
• 1 kg. fener balığı (fileto)
• 2 adet havuç
• 2 adet patates
• 1 adet yapraklı kereviz
• 1/2 çay bardağı zeytinyağı
• 3 su bardağı su
• Tuz, karabiber
Terbiyesi için
• 1 yumurta sarısı
• 1 adet limon
• 1 çorba kaşığı su
• 1 çorba kaşığı un
Tarif
Fileto şeklinde hazırlanmış fener balığını geniş bir tencereye koyun. Iri küp şeklinde doğranmış havuç, su, tuz, karabiber ve sıvı yağı ilave edin. Orta ateşte 15 dakika pişirin.
Iri küp şeklinde doğranmış patates ve kereviz ile kerevizin ince doğranmış yapraklarını ekleyip, 10 dakika daha pişirin.
Terbiyesi için yumurta sarısını limon suyu ile çırpın. Un ve suyu ilave edip karıştırın.
Ateşten indirmeden 2 - 3 dakika önce, hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin. 2 taşım daha kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Çorbalar
Malzemeler
• 1 kg. fener balığı (fileto)
• 2 adet havuç
• 2 adet patates
• 1 adet yapraklı kereviz
• 1/2 çay bardağı zeytinyağı
• 3 su bardağı su
• Tuz, karabiber
Terbiyesi için
• 1 yumurta sarısı
• 1 adet limon
• 1 çorba kaşığı su
• 1 çorba kaşığı un
Tarif
Fileto şeklinde hazırlanmış fener balığını geniş bir tencereye koyun. Iri küp şeklinde doğranmış havuç, su, tuz, karabiber ve sıvı yağı ilave edin. Orta ateşte 15 dakika pişirin.
Iri küp şeklinde doğranmış patates ve kereviz ile kerevizin ince doğranmış yapraklarını ekleyip, 10 dakika daha pişirin.
Terbiyesi için yumurta sarısını limon suyu ile çırpın. Un ve suyu ilave edip karıştırın.
Ateşten indirmeden 2 - 3 dakika önce, hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin. 2 taşım daha kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın.