Fener Balığı Çorbası

En Güzel En yeni en leziz Tarifler ile çorbalar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Fener Balığı Çorbası

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 20 Oca 2007, 00:40

Fener Balığı Çorbası
Çorbalar

Malzemeler
• 1 kg. fener balığı (fileto)
• 2 adet havuç
• 2 adet patates
• 1 adet yapraklı kereviz
• 1/2 çay bardağı zeytinyağı
• 3 su bardağı su
• Tuz, karabiber

Terbiyesi için

• 1 yumurta sarısı
• 1 adet limon
• 1 çorba kaşığı su
• 1 çorba kaşığı un

Tarif

Fileto şeklinde hazırlanmış fener balığını geniş bir tencereye koyun. Iri küp şeklinde doğranmış havuç, su, tuz, karabiber ve sıvı yağı ilave edin. Orta ateşte 15 dakika pişirin.

Iri küp şeklinde doğranmış patates ve kereviz ile kerevizin ince doğranmış yapraklarını ekleyip, 10 dakika daha pişirin.

Terbiyesi için yumurta sarısını limon suyu ile çırpın. Un ve suyu ilave edip karıştırın.

Ateşten indirmeden 2 - 3 dakika önce, hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin. 2 taşım daha kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın.


Cevapla

“Çorbalar” sayfasına dön