1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Ezo Gelin

Gönderilme zamanı: 20 Oca 2007, 00:39
gönderen GökkUşAgI
Ezo Gelin
Çorbalar

Malzemeler
• 500 gr. mercimek,
• 1 ilikli kemik veya 1 tablet etsu, 1 orta boy kuru soğan,
• Yarım limon suyu, Tuz,
• 8 su bardağı su.
Sos için:
• 50 gr. un,
• 50 gr. ince doğranmış soğan,
• 25 gr. dövülmüş sarımsak,
• 50 gr. domates salçası,
• 20 gr. kırmızı pul biber,
• 10 gr. kuru nane,
• 4 su bardağı su.

Tarif

Mercimekler iyice yıkadıktan sonra bir tencerede ilikli kemik veya tablet etsu, soyulmuş patates (bütün olarak), soyulmuş kuru soğan (bütün olarak) limon suyu, tuz ve 8 su bardağı su ile ocağa koyup kaynamaya bırakılır. Kaynamaya yakın üzerine toplanan kefi alınarak tencerenin ağzı kapatılır 40-45 dakika pişirilir.

SOSUN HAZIRLANIŞI:

Bir tencerede margarinle, ince kıyılmış soğan ve sarımsak soldurulur. Üzerine un ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine salça ve kırmızıbiber ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Kavrulan karışımın üzerine 4 su bardağı su ilave edildiğinde sos hazır hale gelmiş olacaktır. Diğer tencerede hazırlanmış olan çorba bu sosun içine ilave edilerek 10-15 dk. kaynatılıp ocaktan indirilir.