Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Ekşi Piliç veya Kuzu Başı Çorbası

En Güzel En yeni en leziz Tarifler ile çorbalar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Ekşi Piliç veya Kuzu Başı Çorbası

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Ekşi Piliç veya Kuzu Başı Çorbası
Çorbalar

Malzemeler
• Yaklaşık 1,5 l. su
• 1 parça beyaz piliç eti ve 1-2 piliç budu (veya ½ kuzu başı ve 1 kuzu ciğeri)
• 1 sap pırasa
• 1 küçük havuç (yeşil yapraklarıyla birlikte)
• 1 sap kereviz
• 1/2 çay bardağı pirinç
• 2 yumurta
• 1 büyük boy limon suyu
• 1 küçük baş soğan
• Maydanoz, tuz, karabiber taneleri

Tarif

Temizlenmiş piliç (veya kuzu) etleri, pırasa, kereviz sapı, havuç, ikiye bölünmüş ve ocağın üstünde közlenmiş soğan, karabiber taneleri, tuz , suyla birlikte etler yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakılır.

Tenceredekiler ince bir süzgeçten geçirildikten sonra, suyuna pirinç ilave edilir ve tekrar kaynamaya konur. Pirinçler pişerken, sebze ve etler küçük küçük doğranır ve tekrar tencereye katılır. Gerekirse tekrar tuzu ayarlanır. Bir kapta yumurtalarla limon suyu çırpılarak çorba terbiyesi yapılır. Bu terbiye biraz sıcak et suyu ile ılındırılır ve çorba sürekli karıştırarak terbiye yedirilir. Bir-iki dakika kaynatılır ve sonra tencere ateşten indirilir.Ince kıyılmış maydanoz katılıp karıştırılır. Tuzunu , karabiberini tekrar ayarlayıp, servis yapılır.
Cevapla

“Çorbalar” sayfasına dön