Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Düğün Çorbası

En Güzel En yeni en leziz Tarifler ile çorbalar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Düğün Çorbası

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Düğün Çorbası
Çorbalar

Malzemeler
• 200 gram Kuzu Gerdan
• 6 su bardağı et suyu
• 6 yemek kaşığı tereyağ
• 2 yemek kaşığı un
• 1 adet limon
• 2 adet yumurta
• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
• Tuz - karabiber
• Yarım demet maydonoz
Etin Haşlanması
• Et
• Su
• 1 adet defne yaprağı
• 1 adet limon suyu
• 1 adet kuru soğan
• Yarım maydonozun sapı

Tarif

8- 9 su bardağı suyu derin bir tencereye koyunuz.

Içine bir adet limonun suyunu , defne yaprağı ,kabuklarını soyup, bütün olarak bıraktığımız soğanı ve maydonozların saplarını koyup, kaynatınız.

Kaynayınca etleri ilave ediniz.

Kaynarken oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile toplayarak , orta ateşte en az bir saat kaynatıp, süzünüz.

Haşlanmış kuzu etlerini, küçük parçalar halinde doğrayınız.

Derin bir tencerede 4 yemek kaşığı tereyağı kızdırıp, 2 yemek kaşığı unu kokusu gidene kadar pişiriniz.

6 su bardağı et suyunu ekleyip, topak topak olmaması için, karıştırarak kaynatınız.

Doğradığınız etleri ilave edip, kırmızı pul biber,tuz - karabiber ile baharatlandırınız.

Orta ateşte bir taşım kaynatınız.

Terbiyesi için:

Ayrı bir kasede 1 limonun suyunu ve 2 adet yumurta sarısı karıştırınız.

Maydonuzun yaprakları ince ince kıyınız.

Kaynayan çorbaya , devamlı karıştırarak terbiyeyi ilave ediniz.

Bir taşım kaynatıp ateşten alınız.

Küçük bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağ kızdırıp arzu ettiğimiz miktarda kırmızı pul biber yakınız.

Servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine yaktığınız kırmızıbiberi döküp, sıcak olarak servis ediniz.
Cevapla

“Çorbalar” sayfasına dön