Hatay Kuzu etli patlıcan söğürmesi

Hatay ilimizi tanıyalım, tanıtalım, öğrenelim
Cevapla
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

Hatay Kuzu etli patlıcan söğürmesi

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 18 Ara 2006, 16:13

Kuzu etli patlıcan söğürme

Malzemeler:



400 gr. kuzu eti

1 adet kuru soğan

3 adet domates

150 gr. tereyağı

1 kg. patlıcan

1 yemek kaşığı pul biber

5 diş sarımsak



Hazırlanışı: Patlıcanlar yağda veya ızgarada bütün olarak pişirilir. Sıcakken kabukları soyulur ve ince ince kıyılır. Pul biber ilave edilir. Bir tavada kıyılmış soğan ve sarımsak tereyağında kavrulur. Kuzu eti ilave edilir ve suyunu çekene kadar 20 dakika pişirilir. Domatesler de eklenir 10 dakika daha pişirilir. Servis tabağına patlıcanlar konur üzerine etli karışım ilave edilir. Istenilen şekilde süslenerek servis edilir.


Cevapla

“Hatay” sayfasına dön