Erzurum Çağ kebabı

Erzurum ilimizi tanıyalım, tanıtalım, öğrenelim
Cevapla
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8608
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

Erzurum Çağ kebabı

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 21 Eki 2007, 02:07

1 kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)

1 adet kuru soğan

100 gr. Yoğurt

tuz karabiber

lavaş ekmeği

domates, yeşil biber




Hazırlanışı: Yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesilir. Yoğurt, tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılır ve etler hazırlanan bu terbiyenin içinde bir gün bekletilir. Terbiyelenen yaprak halindeki etler şişe takılır ve yatay haldeyken ateşte çevire çevire kızartılır. Pişen kısımlardan dönerde olduğu gibi ince bir tabaka şeklinde parçalar kesilir ve Çağ kebabına mahsus küçük şişlere takılarak lavaş ekmeğinin üzerinde servis edilir. Ateşte pişmiş biber, domates ve kuru soğan ile süslenir.


Kullanıcı avatarı
shake_gitsin
Durgun Üye
Durgun Üye
Mesajlar: 96
Kayıt: 24 Eyl 2007, 11:43
Elindeki Nakit: Kilitli

Mesaj gönderen shake_gitsin » 21 Eki 2007, 14:25

ya ben cağ kebabını yerinde yedimm harkese tavsiye ederim :) :)
beni görüp kendini sınama görebildiğin kadarım hayat bir kumarsa zarları ben atarım!!
Cevapla

“Erzurum” sayfasına dön