1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Edirne Trakya Üniversitesi

Gönderilme zamanı: 14 Tem 2006, 21:46
gönderen BIDIBIDI
Edirne Trakya Üniversitesi

Kuruluş Tarihi: 1982
Adres: Trakya Üniversitesi Rektörlüğü
22050 Karaağaç EDİRNE

Tel numaraları: 0 284 214 42 10
Öğrenim Dili :(Tür/İng/Fra/Alm) Türkçe
Üniversite Türü :(Devlet/Vakıf) Devlet


Üniversite Misyonu:

Tüm Trakya bölgesine yayılmış birimleri ile bir bölge üniversitesi olan Trakya Üniversitesi, öğrencilere, araştırıcılara, öğretim üyelerine, personele ve mezunlara, motive edici ve ilham verici bir enttellektüel ortam yaratır ve destekler. Araştırmanın bilgi toplumunun oluşumu için elzem olduğuna inanan Trakya Üniversitesi, akademik özgürlüğe, araştırma eksenli eğitime, inovasyona yönelik araştırmaya, bilginin yaşam kalitesini arttırmak için uygulanmasına, uluslararası statüde gelişmeye ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamaya kendini adamıştır.


Fiziki imkanlar:

Trakya Üniversitesi Türkiye'nin en batısında üç ile yayılmış durumdadır. Üniversite 20 Temmu z 1982 tarihinde kurulduğunda Çanakkale ile birlikte 4 ilde eğitim vermekteydi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nin Trakya Üniversitesi'nden ayrılması ile Edirne'de 5 fakülte, 6 yüksekokul, 3 enstitü, 11 araştırma ve uygulama merkezi, konservatuvar ve anaokulu ile, Kırklareli'de 4 yüksekokul, Tekirdağ'da 2 fakülte 10 yüksekokul ile eğitimini sürdürmektedir.

Karaağaç'ta hotel restoran kısmının bulunduğu sosyal tesis, merkez kampüsünde bir sosyal tesis ve Tekirdağ'daki tesisleri ile Turizm Bölümü öğrencilerine staj yapabilme imkanı tanımakla birlikte kendi personel ve gelen misafirlerine sosyal hizmetler de sunmaktadır.

Merkez kampüsünde bulunan Sabancı Kütüphanesi, kütüphane hizmetinin dışında, seminer, panel, kongre, tiyatro ve konserlerle değişik sergiler için ideal bir ortam sağlamaktadır.

Kız ve erkek öğrencilerin barınmaları için üç ilde de öğrenci yurtları mevcuttur.
Öğrenci ve personelin yaz tatilinde gidebileceği Enez, Şarköy öğrenci eğitim ve dinlenme tesisleri, Erikli sosyal tesisleri bulunmaktadır.
Trakya'nın yeşilliği ve düz arazisi Trakya Üniversitesi yerleşimini de idealleştirmiştir.

Trakya Üniversitesi yerleşim yerleri;

* Ayşekadın Yerleşkesi
* Güllapoğlu Yerleşkesi
* Tekirdağ Yerleşkesi


Sosyal Hizmetler:

Üniversite öğrencilerinin sosyal ihtiyaçlarına cevap vermek için de çalışmalarını sürdürmektedir. 2. öğretimde okuyan depremzede öğrencilerimizden başvuru yapanların % 50 civarının harçları Öğrenci Sosyal Hizmetler Bütçesinden karşılanmıştır. Diğer burslar için tüm okullarımızdan 3415 öğrenci başvurusu olmuş, bunların puanlamaları tamamlandıktan sonra 847 öğrenciye burs verilmeye başlanmıştır. 1999-2000 Eğitim öğretim yılı için 900 öğrenciye hedeflenen burs miktarı 96 milyar lira olup Haziran 2000 tarihi itibari ile 54 milyar lirası hak sahibi öğrencilere ulaştırılmıştır. 36 öğrencimiz kısmi zamanlı statüde çalıştırılmaktadır. Enez Öğrenci Dinlenme ve Eğitim Tesisleri her geçen yıl biraz daha hizmet kalitesini arttırmaktadır. Bu yıl tesis ile ilgili bazı eksiklikler giderilmiş çevre düzenlemesi yapılmıştır. Yemekhanenin açık olan kısmı camekanla kapatılmış ve bar genişletilmiştir. Kamp dönemleri 20 Haziran 'da başlamış olup, 7 devre şeklinde devam edip 3 Eylül tarihinde sonuçlandırılmıştır.


Fakülteler:

TIP FAKÜLTESİ

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Arkeoloji
Biyoloji
Fizik
Kimya
Matematik
Sanat Tarihi
Tarih
Türk Dili ve Edebiyatı

MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ
Bilgisayar Mühendisliği
Makina Mühendisliği
Mimarlık

TEKİRDAĞ ZİRAAT FAKÜLTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ
Bilgisayar ve Öğretim Teknikleri Bölümü
Eğitim Bilimleri Bölümü
İlköğretim Bölümü
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü
Yabancı Diller Eğitimi Bölümü

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
Ekonometri
İktisat
İşletme
Kamu Yönetimi
Maliye
Uluslararası İlişkiler

ÇORLU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Bilgisayar Mühendisliği
Çevre Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
Makina Mühendisliği
Tekstil Mühendisliği
TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
Yapı Eğitimi Bölümü
Elektrik Eğitimi Bölümü


Burslar:

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ SOSYAL HİZMETLER BÜTÇESİ TARAFINDAN VERİLEN BURS

Üniversite “Öğrenci Sosyal Hizmetler Bütçesi” tarafından başarılı ve muhtaç öğrencilere; öğretim yılı başında müracaatları alınarak her yıl yeniden tespit edilen sayıda öğrenciye, belirlenecek miktarda bir takvim yılında sekiz ay süreyle karşılıksız burs verilmektedir.

2004 yılı için; 1000 öğrenciye Ocak, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Ekim, Kasım, Aralık aylarında 40.000.000.-TL karşılıksız burs verilmektedir.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ VAKFI TARAFINDAN VERİLEN BURS

Üniversite Vakfı tarafından başarılı ve muhtaç öğrencilere; öğretim yılı başında müracaatları alınarak her yıl yeniden tespit edilen sayıda öğrenciye, belirlenecek miktarlarda bir eğitim-öğretim dönemi içinde dokuz ay süreyle karşılıksız burs verilmektedir.

2003-2004 eğitim-öğretim dönemi için; 120 öğrenciye Eylül 2003 ile Mayıs 2004 ayları dahil sekiz ay süreyle ayda 50.000.000.-TL. karşılıksız burs verilmektedir.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN DÖNER SERMAYE PAYLARINDAN VEREREK OLUŞTURDUKLARI FON TARAFINDAN VERİLEN BURS

Üniversite Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinin döner sermaye paylarından vererek oluşturdukları fon tarafından başarılı ve muhtaç T.Ü. Tıp Fakültesi öğrencilerine; öğretim yılı başında müracaatları alınarak her yıl tespit edilen sayıda öğrenciye, belirlenecek miktarda, başarılı olabildiği öğrenimi süresince, bir eğitim-öğretim dönemi içinde on ay süreyle karşılıksız burs verilmektedir.

2003-2004 öğretim yılı için 52 öğrenciye, 8 ay süresince ayda 50.000.000.-TL., karşılıksız burs verilmektedir.

TÜRK EĞİTİM VAKFI TARAFINDAN VERİLEN BURS

Türk Eğitim Vakfı tarafından başarılı ve muhtaç öğrencilerin öğretim yılı başında müracaatları alınarak tespit edilen sayıda öğrenciye, belirlenecek miktarda 9 ay süreyle karşılıksız burs verilmektedir.

2003-2004 öğretim yılı için; 95 öğrenciye Ekim 2003 ile Haziran 2004 ayları dahil dokuz ay süreyle 150.000.000.-TL karşılıksız burs verilmektedir.

TÜRK ÜNİVERSİTELİ KADINLAR DERNEĞİ EDİRNE ŞUBESİ TARAFINDAN VERİLEN BURS

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi tarafından; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan, kız öğrencilere 8 ay süre ile karşılıksız burs verilmektedir.

2003-2004 öğretim yılı için; 6 öğrenciye yedi ay süreyle 50.000.000.-TL karşılıksız burs verilmektedir.

TÜRKİYE ENGELLİLER SPOR YARDIM VE EĞİTİM VAKFI TARAFINDAN VERİLEN BURS

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı tarafından; Sosyal güvencesi olmayan, başarılı, engelli Üniversitemiz öğrencilerinin öğretim yılı başında müracaatı alınmış ve söz konusu Vakfın burs komitesi tarafından belirlenen 2003-2004 öğretim yılı için 2 öğrenciye 9 ay süreyle 150.000.000.-TL karşılıksız burs verilmektedir.

MEHMET ZORLU VAKFI TARAFINDAN VERİLEN BURS

Mehmet Zorlu Vakfı tarafından; Lisans düzeyinde eğitim gören başarılı ve yardıma muhtaç öğrencilerin öğretim yılı başında başvuruları alınarak söz konusu vakfın incelemesi neticesinde belirlenen sayıda öğrenciye karşılıksız burs verilmektedir.

2003-2004 öğretim yılı için; 6 öğrenciye dokuz ay süreyle ayda 150.000.000.-TL karşılıksız burs verilmektedir.

BAŞBAKANLIK SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK FONU TARAFINDAN VERİLEN BURS

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu tarafından, Yükseköğrenim öğrencilerine; her öğretim yılı başında yeni kayıt olanların müracaatı kabul edilerek, uygun görülen öğrencilere, belirlenen miktarlarda bir eğitim-öğretim dönemi içinde dokuz ay süreyle, başarısız üçten fazla dersi olmamak koşuluyla okuduğu programın normal öğretim süresince karşılıksız burs verilmektedir.

2003-2004 eğitim-öğretim dönemi için, fon tarafından müracaatları kabul edilip, değerlendirildikten sonra tespit edilen ve başarılı olduğu için bursu devam ettirilen öğrencilerimize; Ekim 2003 ile Haziran 2004 ayları dahil dokuz ay süreyle ayda 90.000.000.-TL. karşılıksız burs verilmektedir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BURSU

Milli Eğitim Bakanlığı’nca kontenjan ayrılan öğretmen yetiştiren yükseköğretim programlarını kazanan ve tespit edilmiş olan şartları taşıyan öğrencilere burs verilmektedir. Kontenjanların Üniversitelere göre dağılımı; “ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”nda her programın karşısında gösterilmektedir. Kontenjan ayrılmayan programları kazanan öğrencilere burs verilmemektedir.

ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİNE, BAZI KAMU KURUM VE KURULUŞLARI İLE ÖZEL KİŞİ VE KURULUŞLARDA BURS VERMEK ÜZERE DUYURULARDA BULUNMAKTADIR. ÜNİVERSİTEMİZ TARAFINDAN İNCELENEN BU DUYURULAR DAHA SONRA ÖĞRENCİLERİMİZE İLAN EDİLMEKTEDİR.

YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU TARAFINDAN VERİLEN ÖĞRENİM KREDİSİ

Öğrenim kredisi; Yurt içinde yükseköğrenim gören öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi amacıyla tespit edilen koşullara sahip olanlara verilen borç paradır. Öğrenim kredisi borcu; normal öğrenim süresince verilen miktarlara Devlet İstatistik Enstitüsü Toptan Eşya Fiyat endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

2003-2004 öğretim yılında üçer aylık dönemler halinde yılda dört defa; aylık 90 milyon lira üzerinden dönem için 270.000.000.-TL.’sı kredi verilmektedir.

YÜKSEKÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU TARAFINDAN VERİLEN KATKI KREDİSİ

Katkı kredisi; Yükseköğretim kurumlarında bir öğrenci için cari hizmet ödeneği karşılığı Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı kurumca öğrenci adına Üniversitesi adına ödenen paradır. Katkı kredisi borcu; normal öğrenim süresince öğrenci adına üniversitesi hesaplarına ödenen miktarlara Devlet İstatistik Enstitüsü Toptan Eşya Fiyat endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

Normal Öğretim öğrencilerimizin (İkinci Öğretim öğrencileri hariç) ödemesi gereken öğrenci katkı paylarının (Harçlar) öğrenim görülen programın normal öğretim süresince Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Bakanlar Kurulu’nca tespit edilen miktarı kredi olarak verilmektedir.


KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER :

a) Adayın ÖSYS Sonuç Belgesi
b) Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı yada yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz)
Aday 0,5 katsayısından ve/veya ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge
c) Nüfuz Cüzdanının onaylı örneği
d) İhametgâhı ile ilgili beyanı
e) Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak "bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı"na dair belge
f) 12 adet 4.5 x 6(cm) ebadında fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)
g) Katkı payının ödenmesi ile ilgili belge

Yükseköğretim öğrencileri, kılık kıyafet ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadırlar.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuç listeleri adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine gönderilecektir.

2. KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR:

a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopyası kabul edilmez.
c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
e) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.

Ulaşım:

EDİRNE

Trakya Üniversitesi’nin bulunduğu Edirne ile Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Rize, Samsun ve Tekirdağ illeri arasında karşılıklı otobüs seferleri yapılmaktadır.

Demiryolları ulaşımı olarak Edirne ile İstanbul-Sirkeci garı arası günlük karşılıklı tren seferleri düzenlenmektedir.

Otobüs terminali ve tren garı ile şehir merkezi arasında belediye otobüsü, halk otobüsü ve dolmuşlar kesintisiz olarak çalışmaktadır.

Yine şehir merkezi ile Güllapoğlu Yerleşkesi arasında belediye otobüsü, halk otobüsü ve dolmuşlar çalışmaktadır. Ayşekadın Yerleşkesi ise şehir merkezinde olup şehir içi ulaşımından faydalanılmaktadır.
KIRKLARELİ

Trakya Üniversitesi’nin eğitim birimlerinin bulunduğu Kırklareli ilinde şehirlerarası ulaşım bir çok il ile karşılıklı otobüs seferleri ile gerçekleşmekte, şehir merkezinde bulunan eğitim birimlerimizde ise şehir içi ulaşımdan yararlanılmaktadır.

TEKİRDAĞ

Üniversite öğrencisinin yoğun olarak bulunduğu Tekirdağ iline şehirlerarası ulaşım için İstanbul başta olmak üzere birçok il ile karşılıklı otobüs seferleri yapılmaktadır.

1989 yılında Fen-Edebiyat Fakültesi Kütüphanesi'ne ait kitapların taşınması ile oluşturulan Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 19 Mayıs 2004 tarihine kadar Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde faaliyetlerini sürdürmüştür. 1982 yılından bugüne kadar satın ve bağış yoluyla sağlanan kitaplar ile kütüphane koleksiyonu genişleyerek 36.000 lere ulaşmış ve Merkez Kütüphane gerek fiziki olarak gerekse hizmet açısından kilitlenme noktasına gelmiştir. Üretilen proje, plan ve programlar neticesinde daha önceki yıllarda Rektörlük ve İdari Birimler olarak projelendirilen ve 1993 yılında inşasına başlanan binalar Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’ne dönüştürülmüştür. 200 kişilik okuma salonu, 200 kişilik süreli yayınlar salonu, 150 kişilik kendi kitabıyla okuma salonu, grup çalışma odası, 40’ar kişilik öğretim üyesi ve öğrenci internet salonu, TV-CD-KASET dinleme ve izleme salonları ile 19 Mayıs 2004 tarihinden itibaren çağdaş kütüphanecilik hizmet ve sistemleriyle donanmış şekliyle yeni binasında okuyucularına hizmet vermeye başlamıştır. (Daha ayrıntılı bilgi http://www.trakya.edu.tr/kutuphane adresinden elde edilebilir.)



KÜTÜPHANE HİZMETLERİ

1. Başvuru ve Enformasyon Hizmeti

Öğretim elemanı, öğrenci, personel ve araştırmacılara kütüphane kullanımı, bilgiye erişim, bibliyografya ve abstractlardan yayın tarama, kaynak sağlama, veritabanları ve elektronik dergilerin kullanımı vb. konularda yardımcı olunmakta, kullanıcı eğitimi verilmektedir.

2. Ödünç Verme Hizmeti

Merkez Kütüphanesi kullanıcıları üye kartı çıkartarak; öğretim elemanlarına, yüksek
lisans ve doktora öğrencilerine 1 ay süre ile en fazla 5 kitap, öğrenci ve idari personele 15 gün süre ile 3 kitap, sadece öğretim elemanlarına en fazla 2 cilt dergi bir hafta süre ile ödünç verilmekte olup, kullanıcılar Merkez Kütüphanesi tarafından verilen 'Sanal Kütüphanecilik' hizmetleri kapsamında Internet üzerinden 3 gün içerisinde almak şartıyla Kütüphane Web sayfasında bulunan "Katalog Tarama" menüsünü kullanarak kitap ayırtabilmektedir. Üniversitemizin Edirne dışındaki birimlerinde görev yapan öğretim elemanlarına 5 kitap 1 ay süre ile ödünç verilerek 3 defa 1' er ay süre uzatma hakkı tanınmakta, Danışma kaynakları, tezler, yazma ve nadir basma eserler ödünç verilmemektedir.

3. Bilgi Tarama ve Elektronik Bilgi Erişim Hizmeti

Kullanıcılara yönelik oluşturulan Internet Salonu' nda bulunan bilgisayarlar ile internet hizmeti verilmektedir. Merkez Kütüphane Web Sitesi oluşturularak internet bilgi ağına bağlı üniversite, araştırma merkezleri ve diğer tüm yurtiçi ve yurtdışı bilgi merkezleri ile bağlantı sağlanmıştır. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Merkez Kütüphanesi'ni otomasyona geçirmek amacıyla "2001 Bilgi-Belge Otomasyon Yordamı" adlı bir kütüphane otomasyon programı satın alınarak tüm kütüphane materyalinin kayıt çalışmaları başlatılmış olup kullanıcılar Kütüphane Web Sayfası üzerinden kütüphanede bulunan materyalleri "Katalog Tarama" menüsünden tarayabilmekte, ödünç aldıkları kitapları takip edebilmektedirler.

4.Online Veritabanları

Öğrencilerin güncel bilgiye ulaşmalarını sağlamak, sosyal, kültürel, ekonomik ve bilimsel alanda ortaya çıkan yenilik ve gelişmeleri takip edebilmeleri sağlamak amacıyla çeşitli türden veritabanlarının aboneliği gerçekleştirilerek Merkez Kütüphane Web sayfasında hizmete sunulmuştur.

5. Internet Hizmeti

Merkez Kütüphane internet salonunda yer alan bilgisayarlar aracılığı ile kullanıcılara internet hizmeti verilmekte olup ayrıca kullanıcılar tez yazımı, CD kullanımı ve buna bağlı çıktı alma işlemlerinde bu bilgisayarlardan yaralanabilmektedirler.


6. Süreli Yayın Hizmeti

Süreli Yayın Hizmeti yeni Merkez Kütüphane binası giriş katında bulunan süreli yayın salonunda verilmekte olup 1347 başlık Türkçe olmak üzere, geçmiş yıllarda satın alınmış fakat daha sonra aboneliği durdurulmuş ve 2001 yılında abone olunmuş bulunan dergilerle birlikte 218 başlık yabancı dilde dergi bulunmaktadır. Öğretim elemanı ve araştırmacıların bilgiye ulaşmada harcayacakları zamanı en aza indirmek amacıyla süreli yayınların "İçindekiler" sayfaları otomasyon programına aktarılmış olup ilk etapta satın alınan dergilere uygulanmıştır. Kullanıcılar böylece Kütüphane Web sayfasında "Katalog Tarama" ekranından yaptıkları arama sonucunda ulaştıkları dergilerin "İçindekiler" sayfasını görebilmektedirler. Ayrıca bu salonda ulusal ve yerel gazeteler de okuyucuların hizmetine sunulmaktadır.

ÇALIŞMA SAATLERİ

Akademik Yıl Yaz Tatili
Eylül 2003-Haziran 2004 Ayları arasında: Temmuz 2004-Ağustos 2004 Ayları arasında:
Pazartesi-Cuma: 08:30-20:00 Pazartesi-Cuma: 08:30-17:30
Cumartesi: 09:00-17:00 Cumartesi Pazar: Tatil
Pazar: Tatil


Spor Hizmetleri

Üniversite hemen hemen tüm spor dallarında çalışmalarını sürdürmektedir. Spor takımlarımız belli bir takvim doğrultusunda katıldıkları Üniversitelerarası spor karşılaşmalarında bu yıl da başarılı sonuçlar elde etmişlerdir. Üniversite Sporları Federasyonunun 2003-2004 öğretim yılı faaliyet programı gereği 1.Lig Basketbol 1.liği (kız) karşılaşmaları 08-12 Mart 2004 tarihlerinde Üniversitemiz dahil 6 üniversitenin katılımıyla Üniversitemizin ev sahipliğinde 75.Yıl Spor Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Alt yapıya da önem veren Üniversite, 14 Mart 2004 tarihinde yarı olimpik yüzme havuzunun açılışını gerçekleştirmiştir